Δευτέρα, Δεκεμβρίου 25, 2006

Χρόνια Πολλά(Noel-2003)

Σήμερα Χριστούγεννα θυμήθηκα να σας πω και μια άλλη ιστορία. Την ιστορία ενός αστυνομικού, μιας εκδότριας, ενός κακοποιημένου παιδιού, ενός ηλικιωμένου χήρου και μιας Ισπανίδας στην Αμερική. Τι κοινό έχουν όλα τα παραπάνω; Μα την μοναξιά στη Νέα Υόρκη! Όλοι οι ήρωες της ταινίας Noel βιώνουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο τη μοναξιά, Χριστούγεννα στην χιονισμένη μεγαλούπολη. Μέσα σε πλήθος κόσμου η μοναξιά είναι χειρότερη. Οι καρδιές των ανθρώπων ποτέ δεν ήταν τόσο μακριά, ωστόσο το τέλος της ταινίας ανακουφίζει πολλές ψυχές!
Είναι μια διαφορετική πρόταση για όσους έχουν βαρεθεί τα «ευχάριστα» «γλυκανάλατα» ταινιάκια που κατά τέτοιους καιρούς κατακλύζουν τους τηλεοπτικούς δέκτες μας! Τα Χριστούγεννα δεν είναι τυλιγμένα με το αστραφτερό περιτύλιγμα που βλέπουμε στα τηλεοπτικά ρεβεγιόν. Είναι μια γιορτή που όσο χαρούμενη και αν φαίνεται, τόσο άδεια και μοναχική μπορεί να γίνει. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που τέτοιες μέρες συνειδητοποιούν την μοναξιά τους. Η ταινία είναι ρεαλιστική!
Όσοι σήμερα πάμε σε ένα γιορτινό τραπέζι και μοιραστούμε το γεύμα μας με αγαπημένα πρόσωπα να νιώθουμε ευγνώμονες. Είναι μια μεγάλη χαρά που δεν την βιώνουν πολλοί τριγύρω μας. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡOΝΟΥ!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

katarxin xronia polla. vrika kata tixi to blog sou kai mou aresei poli. prospatho na kano ena enalaktiko odigo diaskedasis sto www.epipantos.com tha itheles na analaveis ta kinimatografika? to email mou einai spyros@epipantos.com

Cinematia είπε...

to "spyros"

Hi Spyros.Xronia polla kai se sena!Thank u!Hdh sou esteila mail :-)