Κυριακή, Μαρτίου 05, 2006

Κέντρο Δημιουργικού Κινηματογράφου Κατερίνης


Το Κέντρο Δημιουργικού Κινηματογράφου Κατερίνης (Κ.Δ.Κ.Κ) με την υποστήριξη του ΚΕ.ΦΚΑ. (Κέντρο Φωτογραφίας Κατερίνης) διοργανώνει τον Α' κύκλο κινηματογραφικών σεμιναρίων με τίτλο "Η αισθητική στον κινηματογράφο και η τέχνη της οπτικής εικόνας".
Τα σεμινάρια φιλοδοξούν να φέρουν τους συμμετέχοντες πιο κοντά στην έβδομη τέχνη και να θέσουν τις βάσεις για τη δημιουργία ενός κοινού σκεπτόμενου. Το ταξίδι στον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου ξεκινά από την γέννησή του και το πέρασμά του από τεχνική σε τέχνη.
Θα μας απασχολήσουν διάφορα θέματα γύρω από τον κινηματογράφο, όπως η κριτική-ανάλυση και ανάγνωση μιας ταινίας. Θα θυμηθούμε και θα σχολιάσουμε παλιές ταινίες και κλασικούς σκηνοθέτες, μα θα γνωρίσουμε και νέους. Αφού ολοκληρώσουμε με τις βασικές γνώσεις γύρω από την τέχνη του κινηματογράφου θα περάσουμε στην συγγραφή σεναρίου. Πως μια ιδέα παίρνει σάρκα και οστά και φτάνει στη μεγάλη οθόνη; Και αν υπάρχει κέφι θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα στη δημιουργία μιας ταινίας!
Ο κινηματογράφος ως παγκόσμια γλώσσα απευθύνεται σε όλους. Δεν απαιτείται καμιά σχετική γνώση ή εξειδίκευση πάνω στο αντικείμενο για να σεμμετέχετε. Η αγάπη σας για το σινεμά μας αρκεί.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή ή να ζητήσετε πληροφορίες στο e-mail stkourti@hotmail.com (θέμα ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ) ως τις 24/3/2006 (ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και οι θέσεις είναι περιορισμένες).

Η cinematia έχει βάλει το χέρι της καθώς θα διδάσκει η ίδια!Όσοι πιστοί... ελάτε :-))

1 σχόλιο:

Cinematia είπε...

Thanks jim_hellas θα τη χρειαστούμε.Όταν επαναπατριστείς θα χαρούμε να σε έχουμε στην συντροφιά μας!