Κυριακή, Ιανουαρίου 08, 2006

Something's Gotta Give (2003)


Για να μιλήσω γι'αυτή την ταινία πρώτα απ'όλα θα αναφερθώ στο πόσο δύσκολο μου ήταν τελικά να βρώ μια φωτογραφία απο την ταινία (το πόστερ ήθελα αλλά, anyway..).Ένα μεγάλο παράπονό μου προς τα movie sites>δεν είναι και τόσο τραγικό να μην κλειδώνετε τις φωτογραφίες!Στο κάτω κάτω διαφήμιση της ταινίας κάνουμε όλοι μαζί!Αφήστε και εμάς τα ανεξάρτητα bloggάκια να στολίσουμε το λόγο μας με εικόνες!
«Κάλιο αργά παρά ποτέ» ο ελληνικός της τίτλος (πως λέμε καμία σχέση η μετάφραση...για άλλη μια φορά). Μια χαριτωμένη κομεντί που έμελλε να γίνει η 2η ταινία που είδα το 2006. Πήγα στο DVD club (και όχι Video Club πλέον). Σκέφτηκα δεν θέλω κάτι βαρύ αλλά ας μην πάρω το ‘Wimbledon’, ας πάρω αν μην τι άλλο Jack Nicholson και Diane Kitton και Keanu Reeves! Κάπως έτσι κατέληξε το DVD στο σπίτι μου και είδα μια ακόμη συμπαθητική ρομαντική (μπορώ να το πω και αυτό) κομεντί.
Συμπαθητική ως προς το θέμα της. Ο Harry 60+ («ώριμος» άνδρας) έχει δεσμό με κατά 30 έτη μικρότερη κοπελιά! Οι δυο τους πηγαίνουν στο εξοχικό της μαμάς της για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο και ανακαλύπτουν ότι δεν είναι μόνοι. Η μαμά (Kitton)και ιδιοκτήτρια του εξοχικού, πετυχημένη συγγραφέας αλλά με εποχικό mental block είναι εκεί με την αδερφή της.
Η συνάντηση του Harry με το «σόι» της μικρής είναι για γέλια. Μαμά και «γαμπρός» δεν συμπαθιούνται με τίποτα, παρόλο που είναι συνομήλικοι. Έλα όμως που ένα καρδιακό επεισόδιο απαγορεύει στον Harry κάθε μετακίνηση! Έτσι δεν μένει παρά να συνεχίσει να φιλοξενείται στο αφιλόξενο εξοχικό by the sea. Ο δεσμός του Harry εντωμεταξύ λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων αφήνει την εξοχή και ο Harry πέφτει στη βοήθεια της «πεθεράς». Θα τα βρούνε; Την συνέχεια μάλλον την μαντεύετε. Ο Keanu πάντως είναι ο γιατρός που κουράρει τον Harry και ποθεί την μεγαλύτερή του συγγραφέα. Ο Harry πάντως ωριμάζει και συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να είναι ένας αιώνιος play boy, και να τρέχει πίσω από πιτσιρίκες (ιδίως τώρα που η καρδιά του είναι αδύναμη). Τελικά αλλάζει ο άνθρωπος και δη ο άνδρας;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: