Σάββατο, Δεκεμβρίου 31, 2005

A touch of magic* (Bewitched, 2005)


Λίγες ώρες πριν περάσουμε στην καινούργια χρονιά και το 2005 γίνει παρελθόν, δεν θα αρχίσω τις φιλοσοφίες του τύπου τι έχουμε, τι χάσαμε. Ο κάθε ένας μας ξέρει τελικά τι βιώνει και ας μην το παραδέχεται. Επιλέγω για τελευταίο κειμενάκι της χρονιάς να αναφερθώ στην ταινία Η Μάγισσα. Μην με παρεξηγείτε, δεν την ξεχωρίζω σαν καλύτερη του 2005! Αλλά, έτσι γιατί η ζωή μας χρειάζεται μια δόση μαγείας….Και αν αυτό ακούγεται δύσκολο και εξωπραγματικό, γι αυτό υπάρχει ο κινηματογράφος.
Η Νικόλ Κίντμαν υποδύεται μια καλή μάγισσα η οποία βρίσκεται σε αποτοξίνωση… από… τα μαγικά. Η Ίζαμπελ αυτό που ποθεί είναι να ζήσει a normal life, να μοχθήσει για το φαγητό που θα φάει και όχι να της έρχεται στο πιάτο με ένα άμπρα-κατάμπρα! Στο δρόμο της βρίσκεται ένας ηθοποιός που ψάχνει συμπρωταγωνίστρια για να ξαναζωντανέψει την πολύ επιτυχημένη σειρά (πραγματική) Bewitched. Η Ίζαμπελ παίρνει τον ρόλο με το σπαθί της κουνώντας την μυτούλα της χαριτωμένα όπως κάνει κάθε μάγισσα που σέβεται τον εαυτό της. Τα γυρίσματα ξεκινούν, και η χαριτωμένη μαγισσούλα αναγκαστικά ανέχεται τον υπέρμετρο εγωισμό του συμπρωταγωνιστή της αφού είναι αποφασισμένη να αφήσει τα μαγικά κόλπα στην άκρη. Όταν όμως η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο, το ξόρκι δεν αργεί να φτιαχτεί. Δεν αργεί όμως να ανθήσει και ο έρωτας στις καρδιές τους και τότε… all the magic in the world cannot win over love.
Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα αν έχετε βαρεθεί τις κλισέ romantic comedies. Η δημιουργός της ταινίας έχει εμπνευστεί και το Sleepless in Seatle (Άγρυπνος στο Σιάτλ). Η ταινία βλέπεται ευχάριστα, έχει δόσεις χιούμορ αλλά προσφέρει μικρές δόσεις γέλιου… Το άξιο προς συζήτηση είναι ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκαν σεναριογράφος και σκηνοθέτης το γεγονός ότι η ταινία περιστρέφεται γύρο από το ομώνυμο, πολύ δημοφιλές (στη χώρα μας όχι και τόσο) σίριαλ. Το σίριαλ-κωμωδία Bewitched είχε κάνει ρεκόρ τηλεθέασης ενώ πραγματεύονταν τον έγγαμο βίο μιας καλής μάγισσας (Σαμάνθα) με έναν θνητό (Ντάρεν). Είναι λοιπόν ναι μεν «πιασάδικο» το θέμα (να αναφερθεί μια ταινία σε αγαπημένο, πραγματικό σίριαλ που εδώ και τρεις δεκαετίες έπαψε να γυρίζεται) από την άλλη όμως, είναι και μεγάλος ο κίνδυνος να δυσαρεστηθεί το κοινό. Το τρέιλερ πάντως δεν προδίδει την πλοκή της ταινίας. Κάθε άλλο, νομίζεις ότι θα δεις το remake της σειράς σε κινηματογραφική ταινία και ίσως ήταν ένας λόγος για εισπράξεις καλές στα ταμία. Αυτό που έσωσε την ταινία από τα λιμνάζοντα ύδατα της ξαναμασημένης εικόνας είναι η επιλογή των ειδικών να βάλουν το σίριαλ μέσα στην ταινία και την ταινία μέσα στο σίριαλ. Έτσι το φετινό Bewitched χάρισε το όνειρο για περίπου 2 ώρες σε όσους fans του αυθεντικού θα ήθελαν να ξαναζωντανέψει η σειρά τους. Όσο για τους υπόλοιπους θεατές, λίγη μαγεία δεν βλάπτει, και αν το καλοσκεφτείτε η μάγισσα ήθελε να ζήσει την δίκη μας ζωή, χωρίς υπερβολές και ξόρκια. Γιατί εμείς που την βιώνουμε να δυσανασχετούμε;
Καλή Πρωτοχρονιά και μην χαθούμε!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.