Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2005

Where the F*** is a movie?

Κάνω zapping, ξανακάνω…τίποτα! Όλο σε σίριαλ πέφτω, ιδίως όταν πρόκειται για ιδιωτικά κανάλια. Μια Κυριακή που είχαμε και λέγαμε θα δούμε καμιά πρώτη τηλεοπτική προβολή πάει και αυτή. Ο Μεγάλος Αδερφός έβγαλε στο κουρμπέτι και την μάνα του και σόι πάει το βασίλειο. Αντίπαλοo κανάλι φαίνεται πως είπε «Μεγάλη Μάνα θα σε κάνουμε να μετανιώσεις την ώρα και τη στιγμή που βγήκες στο γυαλί». Νεαρός σεναριογράφος, πρώην φαντάρος (ευτυχώς ένα χρόνο ηρεμήσαμε) κάνει δυναμικό comeback την ίδια ώρα με το live του προαναφερθέντος ριάλιτι. Ποιο comeback θα υπερισχύσει τελικώς;
Αλίμονο στο cinema! Αλίμονο στους τηλεθεατές που δεν θα ξεφύγουν από τις σειρήνες των σίριαλ & των ριάλιτι και θα κάτσουν, θα τα καταναλώσουν και θα τα χωνέψουν! Δεν βγάζω την ουρά μου απ’έξω, με είχαν κουράσει τόσο οι επαναλήψεις του καλοκαιριού που μπήκα στον πειρασμό και είδα κάνα δυο σίριαλ(ονόματα δεν λέμε γιατί κανείς δεν μας πληρώνει για διαφήμιση ;-). Που είναι όμως οι τόσες ταινίες που τα κανάλια διαφήμιζαν «πακέτο» με το καινούργιο τους πρόγραμμα; Κάποια ιδιωτικά κανάλια το τήρησαν(όσα δηλ. δεν έχουν σίριαλ) άλλα πάλι όχι.
Και με προβληματίζει το εξής περίεργο: κινδυνεύει στην σημερινή εποχή το cinema εάν απουσιάζει από την TV; Φυσικά και υποστηρίζω ότι ο καλύτερος «χώρος» για μια ταινία είναι η μεγάλη οθόνη. Αυτό είναι το σπίτι της αναμφισβήτητα! Αλλά εφόσον η τηλεόραση είναι το πιο φτηνό και το πιο προσβάσημο είδος ενημέρωσης & ψυχαγωγίας και επειδή οι συμπατριώτες μας αφιερώνουν χρόνο στην TV (σε μερικά σπίτια βρίσκεται εις τριπλούν και «παίζει» πολλές ώρες!!) τότε η TV γίνεται σημαντική για την «προώθηση» πολλών πραγμάτων. Έτσι οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι καθιερώνοντας ταινίες σε prime time ζώνη, τα κανάλια θα μυήσουν τον κόσμο στο να βλέπει ταινίες περισσότερο. Καλό θα ήταν λοιπόν να δοθεί χρόνος σε ταινίες, με σκοπό η θέασή τους να γίνει συνήθεια (όχι μόνο ποιο σίριαλ θα δούμε αλλά και ποια ταινία!). Και επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη, η TV θα φέρει το DVD και αυτό με τη σειρά την κιν/φική αίθουσα!
Έτσι για να ξεφύγετε από την μονοτονία των σίριαλ και για κάτι πιο ψαγμένο…σας προτείνω να δείτε αυτή τη βδομάδα το making off μιας ταινίας που δεν προβλήθηκε ποτέ διότι δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί. Πρωτότυπο ε; Συνήθως βλέπουμε τα making off ταινιών που απολαύσαμε ή που πρόκειται να δούμε. Το making off που προτείνω αφήνει πολύ χώρο στη φαντασία: πως θα ήταν η τελική μορφή της ταινίας; Ποιο το τέλος και ποια η αρχή της; (αν θέλετε κανάλι + ώρα leave a comment)

Δεν υπάρχουν σχόλια: